Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

“Elke wedstrijd presteren”

Nadat afgelopen periode duels om de Eredivisie Cup en KNVB Beker op het programma stonden, wordt vrijdagavond de competitie in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen hervat. FC Twente Vrouwen gaat op bezoek bij ADO Den Haag, aftrap 19.30 uur. In aanloop naar het treffen de vooruitblik met Anna Lena-Stolze.

Ave 1205

Zondag boekte FC Twente Vrouwen mooi succes. Ten koste van PSV werd de finale bereikt van de Eredivisie Cup. Daarin wacht over een paar weken Ajax. “Het was een mooie prestatie van ons”, vertelt de 20-jarige Duitse speelster. “PSV kwam vroeg op voorsprong, maar daarna hebben we als team hard gewerkt en zijn we niet ingezakt. Met zo’n strafschoppenserie is het altijd en bepaalde spanning en het was mooi om te zien hoe Daphne een penalty stopte. We strijden nog altijd mee om drie prijzen, daar willen we als team 100% voor blijven gaan.” Daarom is er een belangrijk deel van het seizoen aangebroken. “In deze fase van het seizoen moeten we elke wedstrijd presteren, we hebben er als ploeg heel veel zin in.”

Te beginnen vrijdag tegen ADO Den Haag. “In de thuiswedstrijd tegen ADO verloren we met 0-2. Het was lange tijd 0-1, we gaven steeds meer ruimte weg en toen beslisten zij de wedstrijd. We hadden niet de juiste oplossing. In dat deel van het seizoen waren we ook nog wat zoekende met ons spel. Wij moeten vrijdag zorgen dat we scherp zijn en goed profiteren van de ruimte die we krijgen. Daarbij moeten we ook gebruik maken van onze snelheid en doelgerichtheid.”